Rondleiding klantenfiche

Inhoud

Klantenfiche
Taken
Navigatie
Instellingen

Om klantgegevens aan te passen, ga naar de klanten fiche. Klik op het tabblad "Algemeen" en selecteer het onderdeel "Klanten" om verder te gaan.

34

Zoek de klant die je wilt aanpassen in de lijst hieronder en klik erop om deze te selecteren.

36

Links in de klantenfiche krijg je een overzicht van alle (contact) gegevens.

Je kan deze steeds aanpassen, deze te selecteren, aan te passen en te bevestigen door op het groene vinkje te klikken.

Schermafbeelding 2023-07-17 om 11.29.58

In het vakje linksonderin treft u het "taak" gedeelte. Hierin kunt u de taken beheren voor deze klant. Binnen dit gedeelte kunt u rechtsboven drukken op "+ Taak" drukken.

Klantinfo taken

Vervolgens wordt er een pop-up weergegeven waarin je een taak kunt plannen. Deze taak wordt automatisch opgeslagen in je agenda wanneer je deze bewaart.

Nieuwe taak

Aan de rechterkant van de klantenfiche vindt u verschillende tabbladen. Als eerste ziet u het documenttabblad. Hier worden alle documenten weergegeven. U kunt selecteren welke documenten u wilt bekijken en filteren en zoeken op naam en factuurnummer.

klantenfiche documenten

Op het tweede tabblad vind je de werkadressen. Door rechtsboven op "+ Werkadres" te klikken, kun je gemakkelijk een nieuw werkadres toevoegen. In de lijst kun je vervolgens deze adressen beheren.

Werkadressen

Onder het derde tabblad vind je een overzicht van alle projecten. Door rechtsboven op de knop "+ Project" te klikken, kun je eenvoudig een nieuw project aanmaken. In de lijst zie je alle lopende projecten die aan deze klant zijn gekoppeld.

Klantenfiche project

Wanneer u op een project klikt, krijgt u toegang tot alle informatie, zoals documenten, data, omschrijving en taken. Dit zorgt ervoor dat uw project overzichtelijk blijft en u deze gemakkelijk in groepen kunt bekijken en beheren.

projects fiche

Onder het tabblad van betalingen heeft u een overzicht van alle facturen die nog niet betaald zijn en welke bedragen nog openstaan. In de "Geschiedenis" tab vindt u alle betalingen die reeds zijn gedaan.

Klantenfiche betalingen

In het gedeelte van E-mail kunt u alle e-mailcommunicatie met uw klant bekijken. Dit is handig om specifiek de e-mails die naar deze klant zijn gestuurd te kunnen volgen en beheren.

Klantenfiche mail

Instellingen

Onder het tabblad "Instellingen" kunt u verschillende instellingen aanpassen voor deze specifieke klant. Hier kunt u bijvoorbeeld een standaard BTW-tarief instellen om uw documenten sneller te kunnen genereren.

Naast het BTW-tarief kunt u hier ook andere instellingen beheren, zoals betalingstermijnen en vervaldatums. Let op! Alle wijzigingen die u hier maakt, gelden alleen voor nieuwe documenten en worden niet automatisch toegepast op bestaande facturen.

Klantenfiche instellingen

In het gedeelte van Statistieken vindt u alle relevante gegevens over de klant, zoals het totale bedrag dat is betaald en andere aanvullende informatie. Dit biedt u inzicht in de financiële status en interactie met de klant.

Klantenfiche statistieken

Lees meer...