Hoe pas ik een offerte aan?

In dit artikel bespreken we hoe je een reeds bestaande offerte aanpast. Zowel een geboekt document als de documentstatus.

Hoe pas ik een geboekte offerte aan?

TIPJe kan een offerte enkel aanpassen als deze de status “open” of “heropend” heeft.

Hoe kan je een document aanpassen als je deze al ingeboekt hebt? Dan dien je deze te heropenen. Ga naar het tabblad "Documenten" en selecteer het onderdeel "Offertes". Klik daarna op de offerte die u wenst aan te passen.

Vervolgens kan u de status van het document terug heropenen door op het terugkerende pijl te klikken.

1

Vervolgens bevestig je dat je dit document wilt heropenen.

2

En voila! U kunt nu uw offerte aanpassen.

Mocht u deze melding krijgen, dient u het vervolgdocument hierop te verwijderen. Dit kan een order of factuur zijn.

Screenshot 2023-06-13 at 15.11.40

TIP: Bovenaan je werk document kan je zien of er andere documenten gekoppeld zijn aan je huidige offerte.

Schermafbeelding 2023-07-24 om 11.45.52

Je kan navigeren naar document dat het laatst werd aangemaakt. Schermafbeelding 2023-07-24 om 11.47.38

Klik op de factuur nummer en het desbetreffende document zal geopend worden.

Klik hier om te leren hoe u deze verwijdert.

Hoe pas ik de status van mijn offerte aan?

Indien u een offerte wenst af te keuren kan dit door te klikken op "status" en vervolgens "afgewezen" te selecteren.
Vergeet niet te bevestigen door op het groene vinkje te klikken op het einde van de regel.

image-png-Apr-29-2024-08-04-39-2394-AM

U heeft misschien al gemerkt dat wanneer uw klant uw offerte ondertekent, de status van de offerte in kwestie, niet automatisch naar "goedgekeurd" verandert.

Dit is een extra verificatie zodat u duidelijk weet aan welke werken u begonnen bent.

De status van uw document verandert pas naar goedgekeurd vanaf u de volgende stap onderneemt in uw proces. Namelijk een order of een factuur.
Hiervoor mag u klikken op "volgende stap" en dan het gewenste document selecteren.

Indien u terug naar uw offerte gaat zult u zien dat de status nu veranderd is naar goedgekeurd.