Clearfacts

Hoe koppel je met Clearfacts.

Wat is Clearfacts?

ClearFacts biedt de ultieme samenwerking tussen accountants en hun klanten. Met hun Booking Factory wordt de aanlevering en verwerking van documenten gestroomlijnd door middel van automatische boekingsvoorstellen die snel en eenvoudig kunnen worden goedgekeurd. Ontdek hoe ClearFacts uw boekhouding naar een hoger niveau kan tillen.

Functionaliteiten:

• Lever je facturen digitaal aan: Veilig documenten digitaliseren via versleutelde verbinding en opslaan in ClearFacts Cloud omgeving, 24/7 beschikbaar.
  • Optimaliseer de inboeking van je facturen: Als dossierbeheerder heb je de mogelijkheid om automatische boekingsvoorstellen online te valideren of te corrigeren via de 'ClearFacts Booking Factory' of je eigen vertrouwde boekhoudsoftware. Na validatie worden deze voorstellen rechtstreeks geboekt in jouw accountingsoftware. Voor het verwerken van andere documenten zoals contracten, aflossingstabellen en polissen, biedt de online beheermodule van ClearFacts een eenvoudige oplossing.
  • Blijf up-to-date: Met ClearFacts' klantenportaal kan de ondernemer na verwerking eenvoudig toegang krijgen tot alle documenten en boekingen. Het dashboard toont kerncijfers en evoluties op basis van de meest recente gegevens, waardoor ondernemers en kmo's niet meer afhankelijk zijn van kwartaalresultaten of jaarafsluitingen voor updates over hun prestaties. Bovendien delen accountants en ondernemers altijd dezelfde informatie.

Integraties met Clearfacts:

• Winbooks
  • Wings
  • Exact Online
  • Adsolut
  • Wolters Kluwer - Expert/M Plus
  • Sage BOB

Aangezien Clearfacts werkt met een open API is er ook de mogelijkheid tot integratie met andere boekhoudpakketten.

De koppeling tot stand brengen:

Clearfacts biedt een open API aan die toegankelijk is voor al hun gebruikers, partners en app-ontwikkelaars. Om verbinding te maken met de API is een token vereist. Tokens kunnen handmatig worden aangemaakt of via OpenID Connect. Hieronder leggen we je uit hoe je een persoonlijk token kunt genereren. Het is mogelijk om dit handmatig te doen via de webapplicatie.

Het aanmaken van een persoonlijk toegangstoken vereist de volgende stappen:

1. Log in als accountant-gebruiker in de accountant module.
  2. Klik op je profiel rechtsboven en selecteer "integraties".
  3. Klik op de knop "Nieuw token".
  4. Geef een beschrijvende naam aan je token.
  5. Selecteer de scopes die je aan je token wilt toewijzen.
  6. Klik op "Opslaan".
  7. Het nieuw aangemaakte token wordt weergegeven in een berichtvenster. Zorg ervoor dat je het kopieert, omdat het slechts één keer wordt getoond.

Tokens moeten op dezelfde manier behandeld en veilig bewaard worden als wachtwoorden. Als je je token verliest of vermoedt dat het gecompromitteerd is, verwijder het dan en maak een nieuwe aan.

Voor meer info over de werking van Clearfacts, klik hier

Voor meer info over de koppeling met jouw digitale mailbox, klik hier.