UBL Export

Hoe zorg ik voor een UBL export naar mijn accountant.

Via de UBL koppeling is het mogelijk om met éénder welk boekhoudpakket een koppeling te maken.
Hierdoor worden je uitgaande facturen meteen aan je boekhouder bezorgd in een frequentie die je met je boekhouder afspreekt. Zo bespaar jij weer tijd op je administratie.

Wat heb je nodig om deze integratie te gebruiken:

• De naam van het boekhoudpakket dat je boekhouder gebruikt

• De frequentie waarop de facturen verzonden moeten worden

• Het e-mail adres waar de facturen naar verzonden moeten worden

De koppeling tot stand brengen:

• Navigeer naar het "Admin" paneel en klik op het onderdeel “Integraties”.

admin integraties
  • Selecteer bij de UBL integratie “Configureer”.

6c2a93d4-3778-43d5-91f6-fa8308fa3abd
  • Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien.

feb57296-295b-4bff-878d-81dd8f2ca055
  • Vul hier een begindatum in (alle facturen vanaf deze datum worden geëxporteerd).

• Selecteer bij UBL-versie het correct boekhoudpakket.

De UBL-versie is afhankelijk van welke versie ondersteund wordt door het boekhoudprogramma waar de UBL's ingelezen moeten worden. Je kan hiervoor steeds ten rade bij je boekhouder, of de makers van het boekhoudprogramma.

• Klik daarna op “Volgende”.

Je hebt op het volgende scherm de keuze tussen een handmatige of automatische export, wij kiezen voor automatisch.

Als je automatisch selecteert dan hoef je dit niet meer op te volgen, en krijgt je accountant elke periode de facturen toegestuurd.

94a3ceb8-27a9-463c-8cd2-ad67788a4e88

• Pas de frequentie van de export aan. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks.

• Indien je wekelijks of maandelijks kiest, kan je ook aangeven op welke dag de export dient te gebeuren.

3af32fba-8c74-490c-9e46-78dfa259a3f2

• Vergeet zeker niet het vakje aan te vinken om de enkel de facturen tot de laatste dag van de vorige maand te exporteren
  • Na het aanpassen van de instellingen druk je op “Volgende”.

• Vul als laatste stap het e-mail adres in waar de export naar gestuurd mag worden.

• Druk op “Bewaren”.

email configureren

Indien je de stappen correct hebt gevolgd, zullen jouw uitgaande facturen vanaf nu automatisch aan je boekhouder bezorgd worden.

Kom je er niet uit? Contacteer dan onze Happiness Controllers via support@gogettersoftware.com.