Prijsbepaling

In het menu "Prijsbepaling" kan je instellen welk prijzensysteem je gebruikt en of je een eventuele standaardmarge hanteert.

GoGetter kan je prijs bepalen op basis van 3 methodes:

• Brutoprijs

Meest gebruikte & eenvoudigste methode, vaak omdat de leverancier prijslijsten aanlevert met brutoprijzen. De korting die de leverancier geeft bepaalt dan de winstmarge.

• Verkoopprijs

Hierbij bepaal je zelf je winstmarge, door verschillende verkooppercentages te bepalen in de vorm van verkoopprijzen. Je kan eventueel per klant de juiste verkoopprijzen configureren.

Je hebt ook de mogelijkheid om de verkoopprijzen en marges per artikel vast te leggen.
Dit principe is iets arbeidsintensiever, maar je hebt wel alle vrijheid van winstbepaling.

• Aankoopprijs + marge

Hierbij stel je 1 winstpercentage vast over de hele lijn.

Navigeer hiervoor naar het "Admin" paneel.
admin NL

Vervolgens klikt u door naar het onderdeel "Prijsbepaling".

Indien je het prijzensysteem “Verkoopprijs” hanteert is het mogelijk om met verschillende verkoopprijzen te gaan werken en een bepaalde verkoopprijs te gebruiken als standaard. Een nieuwe verkoopprijs aanmaken doe je door rechts bovenaan op “+ Conditie” te klikken.
PB

Je krijgt vervolgens onderstaand venster waar je de naam van deze conditie kan ingeven.

Bij "Waarde" vul je het marge percentage in dat je wenst te hanteren. Bevestigen doe je door op de knop “Bewaren” te drukken.