Koppel Go Getter met Ponto

Koppel je banken aan Go Getter & voer betalingen uit vanuit Go Getter

Met Ponto kun je meerdere bankrekeningen koppelen aan je account, en ook betalingen kunt uitvoeren. Wij halen dagelijks nieuwe banktransacties op en markeren facturen automatisch als betaald. Jij kan gemakkelijk facturen aanklikken en betalen zonder je banking app te moeten openen.

Wat heb je nodig om deze integratie te kunnen gebruiken:

• Toegang en een mandaat tot de bankrekeningen die je wenst te koppelen met Go Getter.
  • De financiële module van Go-getter, of het Go-getter pakket
  • Een account bij Ponto. Deze kan ook aangemaakt worden tijdens het koppelen zelf!

Zorg ervoor dat u uw banktoegang (ItsMe, banktoestel, ...) reeds in de buurt hebt

Ponto connecteert met zowat alle banken in België, maar het is nuttig om even te controleren of uw bank beschikbaar is: https://myponto.com/nl/bereiken/beschikbare-banken/

De koppeling tot stand brengen:

• Navigeer naar het admin paneel en selecteer het onderdeel Integraties

admin NL

ponto NL

• In het overzicht klik je bij de Ponto integratie op “Login”

Het scherm dat je te zien krijgt bevat de gegevens van uw bedrijf, zoals ze ingesteld staan in Go-getter. Controleer deze nog even, want met deze informatie wordt er straks een account aangemaakt bij Ponto.

Heb je al een account bij Ponto? - Handig! Vul dan in het eerste veldje "e-mail' het e-mail adres in dat bij Ponto gekend is, op die manier wordt je bestaande account gekoppeld!

Opgelet! "Begindatum" is de datum waarop banktransacties ingelezen worden in Go-getter. Bepaal dus vanaf wanneer je bijgewerkt bent met je betalingen, en stel de datum correct in.

Als je alle informatie hebt doorgenomen, klik dan op volgende. De website van Ponto zal openen.

Ponto vraagt meteen bij welke bank u aangesloten bent. Kies je bank & klik op volgende.
Je kan ook via de zoekbalk je bank opzoeken.

Staat je bank er niet bij? - Neem contact met ons op!

Vanaf hier heb je 2 mogelijkheden:

1. Je hebt nog geen account, en je gaat in deze volgende stappen een Ponto account aanmaken
  2. Je hebt een bestaande account, dan dien je enkel je paswoord nog in te voeren, eventueel samen met je 2-factor authenticatie. Nog geen bank gekoppeld, dan wordt deze flow meteen opgestart.
  • Controleer nog even de e-mail en bedrijfsinformatie die we hebben doorgegeven aan Ponto, en klik op doorgaan.

• bevestig je e-mailadres door de code, die je in je mailbox hebt ontvangen, terug in te geven in de website.

• U dient Ponto toestemming te geven om uw bankinformatie op te halen, en te delen met Go-getter

• Nu komt het moment waarop u uw bank dient te koppelen met Ponto. Deze stappen zijn afhankelijk van uw bank. U herkent de schermen vast wel van uw bankapp & online banking toepassingen.
  • Als u deze goedkeuringsflow hebt doorlopen, kom je terug in GoGetter terecht, en is Ponto gekoppeld.

Hieronder een voorbeeld van hoe een autorisatie eraan toe gaat als je met KBC werkt, in combinatie met ItsMe.

Transacties in bankboek

Zodra de koppeling tot stand is gebracht, zal je betalingen zien verschijnen in het bankboek, en worden betalingen die herkend worden, meteen gekoppeld aan uw facturen.

Voor meer informatie van hoe de herkenning en matching gebeurd, klik hier.

Betalingen uitvoeren

Je kan enkel betalingen uitvoeren voor creditnota's die je opmaakt aan je klanten (inkomsten-creditnota), of verkoopfacturen die je ontvangt van je leveranciers (uitgaven-facturen)

Je dient bij de klanten en leveranciers, waar je betalingen voor uit wil voeren, steeds de bankinformatie invullen in de fiche. (Banknaam, rekeninghouder, IBAN & BIC

Betalingen uitvoeren kan je best doen via het betaalmenu.

In de lijst van onbetaalde inkomsten, is de optie beschikbaar voor de creditnota's.

en de lijst van onbetaalde uitgaven, is de optie beschikbaar voor facturen.

Je kan een betaling uitvoeren op voorwaarde dat:

• Je Ponto account gekoppeld is
  • De documenttypes juist zijn (uitgaven-factuur of inkomsten-creditnota)
  • de klant/leverancier in kwestie bevat de juiste betalingsinformatie (IBAN, BIC,)
  1. Je kan kiezen om een volledige of deelbetaling uit te voeren.
  2. Geef bij een deelbetaling het gewenste bedrag in.
  3. Controleer nog even de (gestructureerde mededeling)
  4. Klik op "Nu Betalen"

"Markeer als betaald" dient ervoor om, zoals voorheen, manueel facturen als betaald te markeren.

Als alles goed geconfigureerd is, word je via de knop "nu betalen", doorverwezen naar de Ponto website, waar je mogelijks opnieuw moet aanmelden + 2 factor authenticatie.

Na het aanmelden dien je de betaling nog te tekenen:

Het finaal tekenen van de betaling is afhankelijk van je bank.

Na het tekenen word je teruggebracht naar de bevestigingspagina, en enkele seconden laten terug naar GoGetter.

Je zal zien dat er nog een tijdelijke status " in behandeling" gegeven wordt, tot de bevestiging van de bank er is. Deze status verdwijnt na enkele minuten, en wordt de betaling finaal goedgekeurd.

Indien er ergens iets foutloopt, dan zal de tijdelijke status negatief zijn. Dan wordt de betaling later ook verwijderd, en dient deze opnieuw uitgevoerd te worden.
Je hebt 2 momenten waarbij het mis zou kunnen lopen:

• Verificatie bij de bank
  • Verificatie door Ponto