Koppel Go Getter met Adsolut

Hoe koppel ik Go Getter met Adsolut

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de koppeling tussen Go Getter en Adsolut.

Adsolut ondersteund vandaag alleen UBL import.

Wat heb je nodig om deze integratie te gebruiken? :

• Go Getter Accountancy module

• Naam van het boekhoudpakket dat je boekhouder gebruikt

• De frequentie waarop de facturen verzonden moeten worden

• Het e-mail adres waar de facturen naar verzonden moeten worden

De koppeling tot stand brengen:

• Navigeer naar het admin paneel en klik op het onderdeel “integraties”

• Selecteer bij de UBL integratie “configureer”

6c2a93d4-3778-43d5-91f6-fa8308fa3abd
  • Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien.

feb57296-295b-4bff-878d-81dd8f2ca055
  • Vul hier een begindatum in (alle facturen vanaf deze datum worden geëxporteerd).

• Selecteer bij UBL-versie het correct boekhoudpakket.

De UBL-versie is afhankelijk van welke versie ondersteund wordt door het boekhoudprogramma waar de UBL's ingelezen moeten worden. Je kan hiervoor steeds ten rade bij je boekhouder, of de makers van het boekhoudprogramma.

• Klik op “Volgende”

Je hebt op het volgende scherm de keuze tussen een handmatige of automatische export, wij kiezen voor automatisch.

Als je automatisch selecteert dan hoef je dit niet meer op te volgen, en krijgt je accountant elke periode de facturen toegestuurd.

94a3ceb8-27a9-463c-8cd2-ad67788a4e88

• Pas de frequentie van de export aan. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks.

• Indien je wekelijks of maandelijks kiest, kan je ook aangeven op welke dag de export dient te gebeuren.

3af32fba-8c74-490c-9e46-78dfa259a3f2

De meeste klanten kiezen voor een maandelijkse export, enkele dagen nadat de nieuwe maand gestart is. Dit geeft tijd voor een controle moment, zowel door u als door de boekhouder.

Let erop dat de BTW aangifte voor maandelijkse aangiftes, dienen te gebeuren voor de 16de, geef je boekhouder dus de tijd om dit voor te bereiden.

Een goede praktijk is bijvoorbeeld exporteren op de 5de dag van de volgende maand. Vergeet je vinkje niet zodat hij enkel de facturen van de vorige maand verstuurd!

• Na het aanpassen van de instellingen druk je op “volgende”

• Vul als laatste stap het e-mail adres in waar de export naar gestuurd mag worden.

• Druk op “bewaren”

efaf1068-ade3-46dd-9c46-76e658600eee

Indien je de stappen correct hebt gevolgd zullen jouw uitgaande facturen vanaf nu automatisch aan je boekhouder bezorgd worden.

• Na het uitvoeren van de vorige stappen zal je onderstaande e-mail in de inbox ontvangen.
  • Klik op download om de UBL bestanden in zip formaat te downloaden.

• Klik op deze file opdat de documenten worden uitgepakt.

De UBL's in het zip-bestand dienen op de juiste plaats gezet te worden zodat deze door Adsolut gevonden kunnen worden.

Zorg ervoor dat de bestandslocatie waar je de bestanden zet, overeenkomt met de bestandslocatie die in de UBL import van Adsolut staat (zie hieronder).

UBL- bestanden importeren in Adsolut

• Maak eerst lokaal via de verkenner volgende mappen aan onder een lokale schijf, bv. C:
    • c:\adsolutclient\UBLDocs\dossiercode\aankopen
    • c:\adsolutclient\UBLDocs\dossiercode\verkopen
  • Plaats je export gegevens in de juiste map.
  • Ga nu naar Adsolut en ga naar “Systeembeheer” - “Instellingen logistiek beheer” - “Instelling”.
  • Je selecteert “EFFFPATH” door te dubbelklikken.
  • Indien “EFFFPATH” nog niet bestaat, dien je deze eerst zelf te creëren.
  • Werk je lokaal, gebruik dan de volgende instelling: c:\adsolutclient\UBLDocs\dossiercode
  • Werk je in de cloud, gebruik deze instelling: \\client\c$\

Als je meerdere dossiers hebt, vul dan ook de dossiercode mee in.

• Hierna kan je kiezen om de UBL-bestanden te importeren via “Importeren” of via “Boekhouding”.

• Kies je voor “Importeren”: klik op “Import boekhouding” - “Import UBL facturen”. Selecteer daarna het dagboek en de importlocatie en lees de bestanden in.

• Kies je voor “Inlezen via boekhouding”: klik op “Aankopen of Verkopen” - “Nieuw” - “Wachtrij UBL”.

Voor particulieren wordt gekeken of de relatie/leverancier wordt gevonden op naam en adres. Indien deze identiek zijn, zal de particulier gevonden worden. Indien niet, wordt een nieuwe particulier aangemaakt.

Voor rechtspersonen wordt gekeken of het ondernemingsnummer wordt gevonden. Zo niet, wordt een nieuwe aangemaakt.

Voor zowel particulieren als rechtspersonen geldt : de boeking wordt automatisch toegewezen aan de eerste relatie of leverancier die wordt gevonden.

Het is ook mogelijk om via vaste folder of Codabox de UBL’s in te lezen. Voor meer informatie, klik hier