Factuur aanpassen of verwijderen.

Je kan een factuur enkel aanpassen of verwijderen als deze nog niet is verzonden naar je boekhouder.

Klik op het tabblad “Documenten” en vervolgens op het onderdeel “Facturen”
Zoek de factuur op die je wilt aanpassen of verwijderen en selecteer deze.

Zodat je niet per ongeluk een factuur zou verwijderen, kun je enkel "open" facturen aanpassen en verwijderen.

Om aanpassingen op een reeds geboekte factuur door te voeren of te verwijderen, dien je je factuur eerst te heropenen. Dit doe je door rechts bovenaan op het pijtje te klikken.

*Is uw factuur nog open of reeds heropend mag u naar de volgende stap gaan.

Schermafbeelding 2023-07-24 om 09.21.02

Wanneer je de factuur heropend hebt, ga je terug naar je klantenfiche (klik op de naam van de klant) om de factuur te verwijderen. De factuur heeft nu de status open of heropend. Zweef met je cursor over de factuur, klik op de 3 bolletjes die verschijnen (1) en vervolgens op verwijderen (2) om de factuur te verwijderen.

Wanneer je een nieuwe factuur aanmaakt, zal uw V8 platform u melden dat er factuurnummers ontbreken uit uw lijst. U krijgt dan de optie om de volgende factuurnummer te nemen of om de nieuwe factuur, het ontbrekende nummer te geven. Dit doet u door te klikken op "volgend boeknummer" en vervolgens het factuurnummer in kwestie aan te duiden.