Hoe kan ik mijn factuurnummer aanpassen?

Ontdek in dit artikel eenvoudige stappen om je factuurnummer aan te passen. Een correct factuurnummer is cruciaal voor een georganiseerde boekhouding. Leer snel en foutloos je factuurnummer wijzigen met praktische tips.

• Wanneer je jouw nieuw document hebt afgewerkt en klikt op het printericoontje om in te boeken, verschijnt dit scherm voor je.
  • Scherm­afbeelding 2023-12-21 om 14.07.04
  • Door op 'Afdrukken' te klikken op dit scherm wordt je document direct geboekt. Bovendien wordt automatisch het volgende boeknummer toegewezen aan je document. Dit proces verzekert een gestroomlijnde boekhouding en zorgt ervoor dat elk document snel en nauwkeurig wordt geregistreerd met het juiste opeenvolgende nummer.

• BELANGRIJK: Wanneer een eerder geboekt document verwijderd is, komt documentnummer van het verwijderde document terug beschikbaar.
    In dit geval biedt het systeem de mogelijkheid om dit vrije documentnummer opnieuw te gebruiken.
    Volg de aangegeven procedures om een hergebruik van documentnummers te faciliteren, waardoor je efficiëntie behoudt en de administratie correct blijft.

• Als je op (Volgend boeknummer) zouden klikken, verschijnen de beschikbare nummers.
    Nu kunt u kiezen uit reeds gebruikte nummers die terug beschikbaar zijn.

Scherm­afbeelding 2023-12-21 om 14.19.04

Wanneer u klaar bent met aanduiden van het gewenste boeknummer, kunt u heel eenvoudig op afdrukken klikken.

Gefeliciteerd, uw document is nu geboekt met het juiste documentnummer.